Technikai búvár tanfolyamok

A technikai tanfolyamokon kiemelten fontos a biztonság, így ezekre nem lehet úgy jelentkezni, mint a hagyományos hobbi tanfolyamokra. Itt valóban nélkülözhetetlen egymás kölcsönös mentális és tudásbéli ismerete. A Te biztonságod miatt is szükséges, hogy személyesen beszélgessünk és egy-két merülés keretében felmérjük tudásodat.

A Tec tanfolyamokhoz általában sehol nem biztosítanak felszereléseket, mivel sokan hajlamosak arra, hogy az elméleti tudás megszerzése után „egyszerűsítsék” a felszerelés konfigurációkat és ezzel veszélybe sodorják magukat. Ha van saját felszerelésed, akkor nem kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy a megalkuvásod veszélybe sodorjon.

A Tec világában sok út és módszer létezik. Mi a DIR elvet követjük. Nem akarunk vitázni senkivel, hogy ez jó-e, jobb-e, vagy rosszabb-e mint más verziók. Ez van és kész. Ehhez adott felszereléstípusok és szabályok szigorú rendje tartozik. Ha velünk szeretnél merülni, kérjük tanulmányozd egy kicsit a DIR elveket és felszereléseket, hogy jól dönthess, valamint olvasd el a DIR – Doing It Right című cikkünket!

Meg kell értened, hogy ezeknek a tanfolyamoknak nem idő vagy merülés szám alapú az elvégzése. Csak akkor lesz igazolványod, ha mindent 100% biztonsággal tudsz. Így arra a kérdésre, hogy mikorra leszek Tec búvár, csak közelítő választ tudunk adni. Azt tudjuk javasolni, hogy ha tetszik, akkor kezdd el és Tec búvár leszel. Ne a mikor, hanem a mi lebegjen a szemed előtt. “A mélység nem cél. A mélység az út.”

A tanfolyamdíjakkal kapcsolatban két fontos dolog van. Az egyik, hogy a tanfolyamdíj a legkisebb költség elem a Tec pályafutásod alatt. Ha ez az összeg gondot okoz, akkor Te biztosan nem leszel tec búvár, még akkor sem, ha valahol szerzel egy ilyen papírt 100 euróval olcsóbban (ez amúgy egy kisebb trimixes töltés ára). A másik az, hogy semmilyen egyéb költséget nem takarnak, csak az oktatást. A tanfolyam helyétől és időpontjától, valamint a Te teljesítményedtől függően komoly különbségek lehetnek a járulékos költségek terén.

A tanfolyamok gyakorlati részét videóra vesszük, így látod, mit csináltál. Ez sokat fog segíteni a fejlődésedben, mert szinte egy valósidejű visszacsatolásod lesz a gyakorlataidról. Valamint nincs vita, hogy mi is történt valójában. A felvételeket nem adjuk ki sem nektek, sem másnak és nem is őrizzük meg. Ha megy, megy, ha nem akkor meg úgyis mindegy mi van a szalagon.

Kötelező a búvár-alkalmassági orvosi vizsgálat és a biztosítás! A biztosítás nem lehet az alapszintű és le kell fednie a 40m mély alatti merüléseket is. Javasoljuk a DiveAssure DiveSafe éves csomagját.

Showing all 6 results