Rólunk

Kedves Búvárok, Búvárlányok és Leendő Búvárok!

Bizonyára a klublevelek olvasása, vagy a honlap tanulmányozása során már észrevettétek azt a kettősséget, aminek most a végére értünk. A Búvárakadémia név, mely oly sok éven keresztül fémjelezte tevékenységünket, most felkerült a letűnt korok szép emlékeit őrző polcra, a Deep Diver’s College és a Budapest Búvárcentrum elnevezések mellé. 2008 márciusától hivatalosan is új arculattal:

ELITE DIVERS Búvár Oktatási és Technikai Központ

logo_elite
elnevezéssel, új minőségben vágunk neki a jövőnek.

1995-ben elkezdtünk építeni egy álmot, egy látomást. Sokáig keresgéltük a helyes utat, melyen célunk felé haladhatunk. Voltak időszakok, évek, mikor úgy éreztük megtaláltuk a helyes irányt. Később ráébredtünk, hogy az egyetlen állandó a változás, és mi lemaradtunk róla. Most, sok-sok év után újra kezdtük. Nem úgy, mint 13 éve, hiszen már rengeteg tapasztalás van a tarsolyunkban, s mi magunk is sokat változtunk. Próbálunk tanulni a hibáinkból és megtartani az erényeinket. Reméljük, a bennünk végbement változás találkozik a Ti igényeitekkel, és tudunk Számotokra megbízható módon, biztonságos körülmények között új élményeket és ismereteket nyújtani. Ami nem változott, az a célunk, amiért mindezt tesszük:

Célunk az, hogy megismertessük a merülés világát azokkal az emberekkel, akik keresnek valami mást ezen a bolygón, mint a rohanás és a cél nélküli munka. Szeretnénk Nekik átadni ennek a világnak minden olyan élményét, melyet idefenn nem lehet megtapasztalni. Ez az élmény mindenkinek mást és mást jelent. Van, aki a tenger csodás ás titokzatos lényei miatt indul el az úton, van aki a mélység vagy a hajóroncsok misztikus világát keresi. Sokan sokfélék vagyunk, de valahol mindenki önmagát és önnön békéjét keresi. Ezt keresi mindenki a világban. Vannak, akik hegycsúcsok tetején, vannak, akik egy repülőgépből kiugorva, s vannak, akik a kertben virágot ültetve találják meg azt, ami az Ő teljességük. Aki a mi utunkra lép, nem lesz több, vagy kevesebb másoknál. Ő előbb vagy utóbb búvár lesz és megadatik neki az, hogy önfeledten átélje ezt a súlytalan, varázslatos és misztikus élményt, a merülést. Ehhez viszont ismerni, tudni és tisztelni kell azokat a törvényeket, melyeket ez a világ ró ki ránk.

Hiszünk abban, hogy ebben a másként szervezett, a felesleges külcsínektől szándékosan megfosztott, a lényeget kereső, a tradíciókkal gyökeresen szakító új rendben megvalósítjuk azt a célt, amelyet a név is tükrözni szándékozik. A név egy cél, és nem egy állapot. Egyszerűen csak azért került zászlónkra, mint mindenki másnak is a saját jelmondata. Akik a szabadságot írták zászlajukra nem voltak szabadok, akik a békét azok hadban álltak. Mi szeretnénk azzá válni, amit kitűztünk lobogónk csúcsára, hogy mindig emlékeztessen minket arra, mi az a határ ahol megpihenhetünk. Addig is megpróbáljuk lehajtott fejjel, és alázattal figyelni lépteinket, hogy el ne tévesszük a célt, és be ne állunk abba a sorba, ahol a középszerűség hada menetel. Mert „dolgozni csak szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes”…

Budapest, 2008. március 27.

Elite Divers csapata