Marsa shagra-i merülés

192,000Ft249,600Ft

Kiürítés
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

Az Eco-lodge Shagra Village egyike azon három dél-egyiptomi búvárfaluknak, ami igyekszik a búvárkodás tömegturizmus jellegét visszafordítani, és lehetővé tenni, hogy a búvárok természetközeli környezetben lakjanak és korlátlanul merüljenek a közeli tengerben. A három búvárfalut üzemeltető cég 1989-ben alakult, elsőként kínálva búvárkodást a marsa alami régióban.

A három Eco-lodge Village-ből mi most a Shagra Village-be invitáljuk a búvárkodni vágyókat.

Szállástípusok

interior_tent

Sátor (Tent)

A sátrak a tengerparton találhatóak, 3.5 m. x 3.5 méter alapterületűek és 2 ágy taláható bennük. A sátrakban világítás és 220V található ami alkalmas töltésre. A vendégeknek szükséges törülközőt hozni magukkal. A sátrakat napi rendszereséggel takarítják. A vendégek a szeparált közös fürdőt használhatják.

Royal Sátor

royal_tent

Kb. 2x nagyobb mint a normál sátor, belsejében francia ágy vagy két külön ágy, mini-hütő, ventillátor, asztal és szék található, továbbá világítás és 220V, ami alkalmas töltésre. A vendégeknek szükséges törülközőt hozni . A sátrakat napi rendszereséggel takarítják. A vendégek a közös, de nagyon tiszta fürdő és WC helyiséget használhatják, külön férfi és női részleggel.

Bungalow (Hut)

 hutsŐsi egyiptomi hagyományok alapján épült kőház, amiben 2 ágy található fürdőszoba nélkül.Alapterülete 3.5 x 3,5 m. A köházak a sátrak mögött helyezkednek el, egy kis dombon, kiváló rálátással a Shagrai öbölre. A bungalóban ventillátor, asztal és szék található, világítás és 220V, ami alkalmas töltésre A vendégeknek szükséges törülközőt hozni. A Bungalow-t napi rendszereséggel takarítják. A vendégek közös, de nagyon tiszta fürdő és WC helyiséget használnak, külön férfi és női részleggel.

Chalet

interior_chalet_1Ősi egyiptomi hagyományok alapján épült kőház dom tetőszerlezettel. Alapterülete 24 m2, amihez saját fürdőszoba és 2 terasz tartozik. A kőház teljesen bútorozott, ventillátor, pipere asztal tükörrel stb. A kőházban törülköző található. A Chalet-t napi rendszereséggel takarítják. Felár ellenében lehetőség van légkondicionált Chaletra.

Ellátás

All inclusive napi 3 étkezés, délután 5 órakor sütemény. Alkoholmentes italok korlátlanul fogyaszthatók. Európai és arab konyha ételei közül választhattok.

Utazás

Budapest-Hurghada közvetlen charterjárattal, Marsa Shagra Hurghadától 300 km délre található. Hurghada-Marsa Shagra kb. 3 órás busztranszfer.

Merülések

 map_marsa_shagra_reefHázi-zátony Az öbölben, ahol a Marsa Shagra-i bázis található, kitűnő korall zátony ad változatos élővilágával remek merülésekre lehetőséget. A parttól fokozatosan mélyülő tenger egészen 50 m ereszkedik le a zátonyrendszer külső oldalán. A merülést Zodiákok segítik így kényelmessé és változatossá téve a merülést. A házi-zátonyon korlátlan merülésre van lehetőség illetve napi 2x vezetett merülésre.

 

Selmeczi DanielTruck merülés Shagrából naponta 2x indulnak teherautók, a bázis 100 km-es körzetében különböző parti merülőhelyek felé. Ilyen módon érhetjük el a híres Marsa-Abu Dabbab-ot ahol több óriás méretű teknőssel, és egy kis szerencsével egy igen ritka emlőssel a Dugonggal (tengeri tehénnel) is találkozhatunk. A merülési csomagban ez a merülés nem tartozik bele.

Oceanic_White_Tip_SharkElhinstone A Vörös-renger egyik leghíresebb zátonya az Elhinstone és Shagrából csupán 15 perc alatt elérhető. A zátony a hírnevét a gyakran megjelenő nyíltvizi fajokkal való találkozásnak köszönheti. Könnyen előfordulhat óceáni fehér uszonyú cápa, szürke cápa, pöröly cápák, óriási halrajok! Minimum haladó végzettség szükséges. A merülési csomagban ez a merülés nem tartozik bele.

Hawskbill_TurtleDolphin house Shagra-ból teherautóval kb 30 perc alatt érhetjük el a Nakari bázist ahonnan kihajózva a Ras Samadai zátonyhoz különleges élményben lehet részünk. A zátony védett belső öblében delfin populáció éli mindennapjait, és talán a Vörös – tenger legszebb barlangrendszere található itt különleges fényjátékokat nyújtva az ide látogató számára. A merülési csomagban ez a merülés nem tartozik bele.

Az ár tartalmazza:

 • Szállást 7 éjszakára 2 ágyas elhelyezéssel
 • Reptér busz transzfert Egyiptomban
 • All inclusive ellátás (napi 3+1 étkezés, korlátlan fekete tea, víz, kávé fogyasztás)
 • 5 nap korlátlan merülés a házi zátonyon merülőpárokban (5 merüléses csomag 4 vezetett merülést tartalmaz. 2-őt a az első napon és további 2-őt az “A Zona”-ban)
 • Éjszaki merülés a házi zátonyon
 • Sűrített levegővel töltött palackokat, ólmot (12l alupalack)

Az ár nem tartalmazza:

 • repülőjegyet és reptéri illetéket
 • egyiptomi vízum díját (25 USD/20 EUR)
 • egyágyas elhelyezés felárat
 • felszerelés bérlés díját
 • Nitrox töltést (2EUR/palack)
 • 15l-es acél palack bérlés (4 EUR/palack/nap)
 • Fakultatív/turista programok díjait
 • Helyben fizetett szolgáltatások (sör, jégkrém, alkoholos italok, póló, hibiszkusz tea, dohánytermékek)
 • Dekokamra hozzájárulás (7 EUR/fő kötelező)
 • Választható hajós merülések
 • Minden mást, amit a felsoroltak nem tartalmaznak

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Marsa shagra-i merülés” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük